چرا کارشناسان نگران آنفولانزای پرندگان در گاوها هستند؟


بآنفولانزای سوم اخیراً خیلی نزدیک به خانه رسیده است. در 25 آوریل، سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) ذخایر شیر تجاری را آزمایش کرد و گزارش داد که 20 درصد از نمونه های شیر آزمایش شده از بازار خرده فروشی حاوی “قطعات ویروسی” آنفولانزای پرندگان H5N1 است. بسیاری بر این باورند که این یک دست کم گرفتن است. کارشناسان دانشگاه ایالتی اوهایو دریافتند که 40 درصد از نمونه های شیر از کارخانه های فرآوری در غرب میانه ممکن است حاوی بخش هایی از ویروس باشد.

نتایج بلافاصله نگرانی هایی را در مورد ایمنی عرضه شیر ایالات متحده و خطر ابتلا به عفونت برای افرادی که آن را مصرف می کنند، ایجاد کرد. تا کنون، مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده (CDC) و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده‌اند که خطر آلودگی انسان از شیر کم است. در ایالات متحده، تنها دو مورد اخیر عفونت H5N1 در انسان شناخته شده است: یکی در یک کارخانه مرغداری در سال 2022 و دیگری در ماه مارس در فردی که با گاوهای شیری کار می کرد.

وضعیت به سرعت در حال تغییر است. اما در اینجا چیزی است که ما اکنون در مورد خطر آنفولانزای پرندگان برای عرضه شیر می دانیم.

آیا نوشیدن شیر بی خطر است؟

FDA می گوید آزمایشاتش آن را پیدا کرده است قطعات ویروس، که به این معنی نیست که ویروس ها زنده بوده و قادر به آلوده کردن و ایجاد بیماری هستند. دانشمندان آژانس در حال انجام آزمایش‌های اضافی برای تعیین اینکه آیا قطعات هنوز عفونی هستند یا خیر، انجام می‌دهند، که به آنها کمک می‌کند تا تصمیم بگیرند که آیا نوشیدن شیر آلوده می‌تواند منجر به عفونت شود یا خیر. “اوایل کار روی [National Institutes of Health]در وب‌سایت FDA آمده است: پژوهشگران دارای بودجه نشان می‌دهند که در مطالعات خود بر روی شیر خرده‌فروشی، ویروس عفونی وجود ندارد. “تا به امروز، مطالعات روی خرده فروشی شیر نتایجی را نشان نداده است که ارزیابی ما را مبنی بر ایمن بودن منابع شیر تجاری تغییر دهد.”

FDA گفت: شیر موجود در قفسه فروشگاه ها پاستوریزه است که معمولا ویروس ها را از بین می برد و کشاورزان اقداماتی را برای دور ریختن شیر گاوهای بیمار انجام داده اند.

ادامه مطلب: آیا خوردن تخم مرغ و مرغ در زمان شیوع آنفولانزای مرغی بی خطر است؟

ساموئل آلکاین، استادیار علوم غذایی در دانشگاه کرنل، از جمله دانشمندانی است که روی این ویروس در گاوها مطالعه می‌کند تا بفهمد چند حیوان آلوده به این ویروس مبتلا هستند، چقدر بیمار هستند و وقتی این ویروس‌ها وارد شیر یا گوشت گاو می‌شوند چقدر می‌توانند مسری باشند. (Cornell بخشی از یک شبکه ملی آزمایشگاهی است که نمونه‌های شیر گاوهای بیمار را بررسی می‌کند.) Alcaine می‌گوید پاستوریزاسیون برای از بین بردن پاتوژن‌های حساس به گرما طراحی شده است و مطالعات اخیر با تخم‌مرغ نشان داده است که این فرآیند H5N1 را غیرفعال می‌کند. ما مطالعات شیر ​​کامل را انجام نداده‌ایم. مردم در حال حاضر روی آن کار می کنند.» او می گوید: «اما من تقریباً مطمئن هستم که خواهیم دید که این ویروس در اثر گرما غیرفعال می شود. حالا اصلا نگران خرید شیر از خواربار فروشی نیستم. من هنوز دارم آن را انجام می دهم.”

دولت برای اطمینان از ایمنی شیر چه می کند؟

در 24 آوریل، وزارت کشاورزی ایالات متحده (USDA) یک دستور فدرال صادر کرد که بر اساس آن همه گاوها باید قبل از انتقال از یک ایالت به ایالت دیگر برای ویروس مسئول شیوع فعلی – H5N1 clade 2.3.4.4b – آزمایش شوند. جلوگیری از انتشار به گله ها یا مزارع دیگر. آژانس همچنین می‌خواهد – اما الزامی ندارد – که کشاورزان شیر گاوهای شیرده و سواب‌های بینی گاوهای غیرشیرده و بیمار را برای آزمایش به شبکه ملی آزمایشگاه بهداشت حیوانات تحویل دهند. و هر آزمایشگاه دولتی و دامپزشکی که آزمایشات مثبت را پیدا کند باید آن را به خدمات بازرسی بهداشت حیوانات و گیاهان وزارت کشاورزی ایالات متحده گزارش دهد.

اما حتی این مراحل نیز قادر به جلوگیری از گسترش ویروس نخواهد بود، زیرا مشخص نیست که چه تعداد گاو ممکن است آلوده و بدون علامت باشند (و در نتیجه آزمایش نشده باشند). تا کنون به نظر می رسد آنفولانزای پرندگان راحت تر به گاوها سرایت می کند تا پرندگان، جایی که می تواند کشنده باشد. اندرو بومن، استادیار دامپزشکی در دانشگاه ایالتی اوهایو می‌گوید: «ما گزارش‌هایی از گاوهایی شنیده‌ایم که تقریباً هیچ نشانه‌ای از بیماری در آنها مثبت نبوده است. (باومن دانشمندی بود که آزمایش خود را روی شیر خرده فروشی انجام داد و متوجه شد که 40 درصد نمونه ها حاوی قطعات ویروسی هستند.) «این یکی از آن چیزهایی است که ما به آن فکر خواهیم کرد. ما نمی توانیم به سادگی به این علائم بالینی برای شناسایی حیوانات آلوده تکیه کنیم.

H5N1 در گوشت گاو یافت می شود؟

مقامات بهداشتی هنوز در حال بررسی هستند که آیا ویروس در گوشت گاو وجود دارد یا خیر، اما آلکاین می گوید تا کنون به نظر می رسد که ویروس بیشتر در غدد پستانی گاوها باشد. او می‌گوید: «ما هنوز در حال تلاش برای درک چگونگی انتقال از گاو به گاو هستیم. اما در واقع از طریق مدفوع دفع نمی شود و به نظر می رسد بار ویروسی در حفره بینی کمتر از غدد پستانی است. به نظر می رسد همین امر در مورد عضلات گاو نیز صادق باشد. و مشخص نیست که آیا گاوهای نر و ماده می توانند آلوده شوند یا خیر، زیرا اکثر آزمایشات تاکنون روی گاوهای شیری انجام شده است.

شیوع آنفولانزای پرندگان در بین گاوها چقدر است؟

تا 26 آوریل، USDA 34 شیوع آنفولانزای مرغی را در بین گاوها در 9 ایالت تایید کرده است. با این حال، آزمایش در مقایسه با تعداد گاو در ایالات متحده نسبتا نادر است

چرا کارکنان بهداشتی نگران عرضه شیر هستند؟

کارشناسان بهداشت می گویند در حالی که عرضه شیر در حال حاضر ایمن در نظر گرفته می شود، اما می تواند به سرعت تغییر کند.

آنها مشاهده می کنند که چگونه ویروس از گونه ای به گونه دیگر می پرد و با انجام این جهش ها چه تغییرات ژنتیکی را دریافت می کند. سویه های آنفولانزای پرندگان معمولاً قادر به آلوده کردن گونه های دیگر از جمله پستانداران نیستند. اما آخرین مورد آنفولانزای پرندگان در انسان نیز اولین بار بود که این ویروس در گاوها یافت شد.

این واقعیت که در حال حاضر گاوها را آلوده می‌کند – حیواناتی که انسان‌ها نسبت به سایر پستانداران مبتلا به H5N1 مانند روباه‌ها در تماس نزدیک‌تر هستند – به این معنی است که ویروس‌ها به‌طور بالقوه می‌توانند به روش‌هایی جهش پیدا کنند که می‌توانند در مناطق بسیار بیشتری گسترش یابند از مردم.

بومن می گوید گزارش FDA نگران کننده است زیرا نشان می دهد که این گونه خاص از H5N1 همچنان بین گاوها منتقل می شود. “این تغییر به سمت میزبان پستانداران است که به نظر می رسد ادامه دارد [the infection]او می‌گوید: «در طول سرریزهای قبلی در پستانداران، به نظر می‌رسید که آنها عمدتاً رویدادهای جدا شده‌ای بودند که جدا شده بودند و به انتشار در آن گونه‌ها ادامه ندادند. این فرق دارد.”

مایکل اوسترهولم، مدیر مرکز تحقیقات می‌گوید: «هر بار که حیوان یا انسان دیگری آلوده می‌شود، از نظر اینکه آیا ویروس می‌تواند به یک ویروس انسان به انسان تبدیل شود یا خیر، که برای یک بیماری همه‌گیر ضروری است یا خیر، چرخ ژنتیکی را پرتاب می‌کند.» تحقیقات و سیاست بیماری های عفونی در دانشگاه مینه سوتا. “اگر به اندازه کافی رول کنید، می توانید به نتیجه ای برسید که نمی خواهید.”

ادامه مطلب: اگر ما هنوز در یک بیماری همه گیر هستیم، کارشناسان نمی توانند توافق کنند

بزرگترین نگرانی زمانی است که گونه های آنفولانزای مرغی در خوک ها ظاهر می شود. خوک‌ها عموماً حامل مؤثر ویروس‌های گونه‌های مختلف هستند که سپس به انسان منتقل می‌شوند، زیرا سلول‌های آن‌ها ویژگی‌های مشترکی با سایر حیوانات و انسان دارند. اگر این اتفاق بیفتد، به احتمال زیاد یک نسخه سازگار با انسان از آنفولانزای پرندگان می تواند به انسان منتقل شود.

در مزارع، چنین سناریویی دشوار نخواهد بود، زیرا گاوها و خوک ها اغلب در کنار هم در آنجا زندگی می کنند. وزارت کشاورزی ایالات متحده دستورالعملی برای کارگران لبنیات صادر کرده است تا تلاش ها را برای تمیز کردن تجهیزات شیردوشی، شیر ریخته شده، لباس، وسایل نقلیه و سایر حیواناتی که ممکن است با شیر در تماس باشند، افزایش دهند. این آژانس همچنین هشدار داد که شیر غیرپاستوریزه آلوده می تواند منبع سرایت به حیوانات دیگر و احتمالاً انسان باشد.

آزمایشات بیشتری برای تعیین اینکه آیا خطر انتشار ویروس از طریق ذرات معلق در هوا منتشر شده توسط حیوانات آلوده وجود دارد یا خیر، مورد نیاز است. Osterholm می گوید: “خطر فقط در دستگاه تنفسی گاو تنفسی نیست، بلکه در آئروسل هایی است که در طی خود فرآیند شیردوشی ایجاد می شود.”

به همین دلیل است که USDA همچنین توصیه می کند که کارگران لبنیات از تجهیزات محافظ شخصی مانند ماسک و سایر پوشش های بدن برای محدود کردن قرار گرفتن در معرض ذرات ویروسی استفاده کنند.

Alcain می گوید حداقل در حال حاضر، خطر برای انسان برای عموم کم است. ” [infected] او می گوید که گاوها در حال بهبودی هستند و به نظر می رسد به تولید شیر باز می گردند. با این حال، “مدتی طول می کشد تا بفهمیم این موضوع چگونه بر گله شیری تاثیر می گذارد.”

دیدگاهتان را بنویسید